Nederlands naar Engels vertalen

Steeds meer bedrijven in Nederland hebben Engels sprekende medewerkers in dienst, waardoor een deel van de bedrijfscommunicatie ook in het Engels beschikbaar moet zijn. Daarom kan het nodig zijn om de Nederlandse teksten naar het Engels te vertalen. Ook kan het zijn dat je een Engelse versie van je website wilt hebben om ook klanten buiten Nederland te bereiken. Voor hotels, appartementen en campings in Nederland is een Engelse website onmisbaar. Met alleen een Nederlandse website wordt het lastig om reserveringen uit het buitenland binnen te krijgen. Aangezien de kwaliteit van je Engelse teksten minimaal net zo goed moet zijn als die van je Nederlandse, is het verstandig om een ervaren vertaler in te schakelen. Dan weet je zeker dat de boodschap in correct Engels goed wordt overgebracht.

 

Verschillende tekstsoorten vertalen

Misschien meer nog dan bij het tekstschrijven, is het bij het vertalen van teksten van belang om wat voor tekstsoort het gaat. Het vertalen van een toeristische tekst is heel iets anders dan het vertalen van een juridische tekst. In de laatste zit veel vakjargon waar je wel enige kennis van dient te hebben. Datzelfde geldt voor het vertalen van een marketingtekst en het vertalen van een programma-informatie over televisieprogramma’s. De laatste mogen veelal maar een beperkt aan tekens hebben, wat het vertalen een creatieve uitdaging maakt. Bij het vinden van de juiste vertaler voor je teksten, moet je weten met welke tekstsoorten diegene ervaring heeft.

 

Freelance vertaler nodig?

Ik heb meerdere jaren ervaring als freelance vertaler Nederlands naar Engels. Ik heb ervaring met het vertalen van technische teksten, jaarplannen, webteksten, vacatures, brochures, informatieve mailings en algemene teksten. Zo heb ik de afgelopen jaren technische werkplannen vertaald voor bouwbedrijf BAM en de vertaling van een 5-jarenplan voor een interieurdesigner op mij genomen. Voor uitzendbureau YoungCapital vertaal ik met regelmaat Nederlandse vacatures, brochures en mailings van het Nederlands naar het Engels.

Heb je een vertaling van Engels naar Nederlands nodig? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@middelbeektekstvertaling.nl.